10 jaar vrijwilliger in Hospice Alkmaar

Hoe bijzonder is het als je gedurende 10 jaar of meer vrijwilligerswerk doet in een hospice? Dit jaar bestaat Hospice Alkmaar 15 jaar. Een aantal vrijwilligers en een aantal verpleegkundigen werkt al sinds de oprichting in 2001 bij ons. Verder ‘wonen’ we sinds dit jaar 10 jaar in de voormalige Pius X kerk. Sinds deze verhuizing en de uitbreiding van het aantal bedden, is de groep vrijwilligers gegroeid naar 120 mensen. 17 van hen is al gedurende 10 jaar bij ons, Voor het hospice is het geweldig dat we zulke trouwe en ervaren vrijwilligers hebben.

Een van deze ervaren vrijwilligers, Ineke Kluft, heeft het initiatief genomen om een re√ľnie te organiseren samen met de groep collega’s die tegelijkertijd is begonnen. Een warm welkom in haar huis in Schermerhorn, een boottocht en lunch en heel veel lachen en bijpraten was hun deel. Op 10 juni staan we stil bij de overige jubilarissen, tijdens een vrijdagmiddagborrel in het hospice.