Bijna 10.000 euro opbrengst zomermarkt 2015

Bijna 10.000 euro opbrengst  Zomer- en boekenmarkt 2015

De Zomermarkt liep ook dit jaar op rolletjes. Om 6.00 uur waren er al veel vrijwilligers om de kramen op te zetten en alle dozen en spullen naar het plein te sjouwen. Intussen waren er al extra handen bij gekomen om alles netjes uit te stallen. Om half tien was het startsein waarna de eerste bezoekers de markt opkwamen. ’s Morgens was het gezellig druk.

De hele dag door was er een goede bezetting van de kramen. Aan het einde van dag hielpen vele handen met het opruimen van de kramen en de tafels met de boeken. Met ca. 35 vrijwilligers werd de dag afgesloten met een gezellig samenzijn en een heerlijke maaltijd.

En dan de opbrengst. Tijdens het eten werd de opbrengst van de Zomermarkt gepresenteerd: € 7.200,-.

Bij het storten bij de bank bleek er echter een telfout te zijn gemaakt (zal vast wel de vermoeidheid zijn geweest): de opbrengst bleek € 8.360,- te zijn.

Maar dit was nog niet alles. Afgelopen jaar hebben we een aantal verzoeken gehad om huizen leeg te halen. De grotere spullen proberen we dan via Marktplaats te verkopen. Zo ook de bruikbare spullen van de markt van vorig jaar. Wij hebben op deze wijze € 850,- verkocht. Opbrengst voor het Hospice.

Ook hadden Marjo en Karin (zussen van Anita) op twee markten gestaan en ze schonken de opbrengst aan het Hospice (€ 750,-).

In totaal kan er dus € 9.960,- over gemaakt worden naar het hospice. Het hospice wil daarvan heel graag extra sta-op stoelen voor de gasten aanschaffen. Een aantal stoelen zijn met de opbrengst van vorig jaar aangeschaft. Deze bevallen zo goed dat de overige kamers ook van nieuwe stoelen zullen worden voorzien.

Siem van langen, voorzitter zomermarktcommissie