Gast en Familie

Iemand die ongeneeslijk ziek is, wil meestal de laatste levensfase thuis samen met dierbaren doorbrengen. In die vertrouwde omgeving kan iedereen zich voorbereiden op het naderende afscheid. Helaas kan dat niet altijd. Als verzorging thuis niet (meer) mogelijk is voor u of uw familielid biedt het hospice uitkomst.

Hospice Alkmaar is een gastvrij huis waar we professionele begeleiding bieden in een huiselijke omgeving. We noemen dat palliatieve terminale zorg. Palliatief betekent: verzachtend, verlichtend. Die twee begrippen brengen we in praktijk door fysieke, mentale en spirituele ondersteuning te bieden in de laatste levensfase. Vaak verminderen de klachten, ook al is er geen sprake van genezing. We bieden u en uw naasten ondersteuning bij de vragen en ongemakken die een ongeneeslijke ziekte met zich meebrengt. Vanuit onze betrokkenheid en warmte en met professionele geborgenheid als uitgangspunt zorgen we samen voor een waardige laatste levensfase. Uw inbreng, wensen en specifieke behoeften en die van uw eventuele familie zijn ons uitgangspunt. Juist in deze fase is het heel belangrijk dat u zoveel en zo lang mogelijk zichzelf kunt zijn te midden van dierbaren. Daarom hebben we normaliter geen vaste bezoektijden (voor de huidige bezoekregels i.v.m. de Corona pandemie, klikt u hier), zijn huisdieren welkom (in overleg) en mogen familie en vrienden meehelpen met de verzorging. Warmte, respect en persoonlijke aandacht staan centraal. Elk mens is uniek en verkeert in unieke omstandigheden.

Ons hospice beschikt over negen ruime kamers. Met klein meubilair en dierbare eigendommen van thuis kunt u de kamer naar eigen voorkeur inrichten. Alle kamers hebben een terras of balkon en bezoek is de hele dag welkom. Hospice Alkmaar is een rookvrij hospice met een niet-roken beleid.

We dragen het landelijk PrezoHz keurmerk (Palliatieve Terminale Zorg Hospice Zorg).