Nabij zijn

Voor iemand die te gast is in het hospice, is het erg belangrijk om steun te krijgen van familie en vrienden. Daarom hanteren we geen bezoektijden. U heeft de beschikking over verschillende gemeenschappelijke ruimtes. In de periode dat een gast bij ons verblijft, rijzen er vaak vragen. We nemen graag de tijd om die te beantwoorden. Ook als er behoefte is aan professionele ondersteuning, bijvoorbeeld van een psycholoog of geestelijke, kunnen wij daarvoor zorgen. Een overledene kan nog twee dagen in de gastenkamer blijven, u kunt dan in intieme kring afscheid nemen. Wanneer er steun nodig is bij de rouwverwerking, kunnen we daaraan ook bijdragen.

Vrijwilligers naastenzorg:

We merken geregeld in het hospice dat er behoefte kan zijn aan één vertrouwd gezicht om samen mee op te lopen. Zowel voor onze gasten als voor de naasten: partner, kinderen, familieleden, vrienden. Daarvoor zijn er in het hospice vrijwilligers naastenzorg beschikbaar. Zij hebben veel ervaring in de palliatieve zorg en kunnen u en uw naasten ondersteunen gedurende de gehele opname en nog enige tijd na het overlijden.

U kunt daarbij denken aan: luisteren naar wat u bezighoudt en uw hart luchten, helpen met praktische klussen of de hulp daarvoor organiseren, ondersteuning geven bij het omgaan met uw verdriet, op weg helpen met uw vragen over de toekomst.