Weekendje ontspanning!

Verleden jaar kwam verzekeringsmaatschappij NH1816 met een ludieke actie. Een sportvereniging kon een goed doel aandragen en door middel van een evenement een flink geld bedrag bij verdienen. NH1816 verdubbelde dat bedrag met een maximum van € 10.000  (voor de sportvereniging en voor het goede doel). Korfbalclub DSO koos voor het Hospice Alkmaar.

Voor vrijdagavond 19 mei 2017 kon je een stoel kopen in het AFAS Stadion en zaterdag 20 mei was er een sport en speldag bij de DSO vereniging. Op donderdag besloot ik om toch nog op het laatste nippertje een stoel te kopen. Wat een goede keuze achteraf! Een avond vol gezelligheid, muziek, lekker eten en drinken en een warme sfeer. Bernard Karsten begon de avond met een lekker deuntje. Er werden leuke, interessante, lekkere, sportieve kavels geveild door veilingmeester Kees Kroone. Een kleine greep: kaasplankjes, ballonvaart, testament regeling, kunstwerken, bedrukte foto tuindoeken en gesigneerde voetbal t-shirts. Ook kwam er een strafpleiter spreken, waar ik wel een beetje tegenaan hikte. Een half uur luisteren naar een saaie advocaat. Maar het tegendeel was waar, wat een spreker is die man! Meester Wim Anker kwam met humor, zelfspot en een vlotte babbel. Het half uur was zo voorbij en hij wist het zelfs voor elkaar te krijgen om tijdens het diner een voetbal shirt van Heerenveen te veilen voor een groot bedrag.

De avond werd afgesloten door de musical vereniging Horizon.

Zaterdag 20 mei was het sportieve gedeelte. Kinderen konden een strippenkaart kopen. Met de strippenkaart kon je lekkere dingen krijgen en leuke activiteiten doen, waaronder chips, schminken, blikken gooien en springkussen. Ook kon er een korfbalwedstrijd gespeeld worden en waren er door vrijwilligers allerlei lekker hapjes gemaakt die mensen konden kopen, wat weer ten goede kwam van het goede doel.

De samenwerking tussen DSO en Hospice Alkmaar was optimaal en er is een enorm bedrag opgehaald wat voor beide een mooie aanvulling was op een geslaagd weekend!

Lydia Bekhuis, vrijwilliger Naastenzorg.